Alla inlägg den 2 februari 2009

Av Eva - 2 februari 2009 09:22


Idag var det en så där otroligt vacker morgon igen. Tyvärr lite för kallt, -11°, för att passa mig. Jag är nog en sådan där människa som ska skaffa vinterhus i Spanien eller något annat varmt ställe. Det får vi grunna på tills det är dags för pensionen.

 

När jag kör in till sjukhuset börjar varningslamporna i bilen blinka som värsta discobelysningarna. Panikslagen ringer jag J och säger att nu behöver bilen generalservice. Efter provtagningen startar jag bilen för att köra hem och nu uppför den sig som vanligt igen. Den var nog bara lite trött. Det blev nog J också.

 

Eftersom jag lever ett väldigt stillsamt liv just nu, är jag tacksam för allt som livar upp tillvaron. På parkeringen utanför sjukhuset såg jag en kvinna som backade in i en stillastående taxi. Taxiföraren blev naturligtvis upprörd, för det var väldigt klantigt och onödigt. Det fanns hur mycket plats som helst. Jag körde min väg, men insåg att jag egentligen väldigt gärna hade stannat kvar som observatör. Jag tror att livet är lite väl lugnt om en sådan händelse blir dagens höjdpunkt.

 

Eftersom mitt huvud nu är både kalt och kallt måste jag ha mössa på, även inomhus, (vi har bara 16 grader varmt i huset på morgnarna). Trendigt! Med mössa alltså. Jag har varit runt i snart varenda affär som finns för att hitta en tunn och fin mössa som passar för inomhusbruk, men icke sa nicke. Nu har jag t o m börjat virka en själv. Detta imponerande väldigt på 12-årige P, ”Men mamma, vad du är duktig, du kan ju nästan allt.” Sådant kan mammor behöva höra, även om de vet att det inte är sant.

Egentligen har jag nog mössan på, mest för att jag inte känner igen mig själv utan något på skulten.

 

För några dagar sedan samlade vi ju vuxenpoäng här hemma, men i stillhet inser jag att det är dags för pensionspoäng också. Jag har köpt broddar till mina promenadskor! Det är rena rama isgatan på vår lilla motionsrunda. J har ju kört med ”klättringsutrustning” á la Göran Kropp, men jag har halkat runt som en väldigt klumpig isprinsessa. Så det var faktiskt en befrielse att kunna gå riktigt avslappnat och inte vara rädd för varken brott på lårbenshalsen eller muskelsträckningar i ryggslutet. I kväll kommer Karin och då ska vi få se hur denna ungdom tar sig runt utan broddar.

 

Nu väntar en kopp kaffe och dagens tidning. Mysigt!

  

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards